Boka rum

 

Jazz på Hellsten vår 2017


23/3 We Float

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljudlandskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz. Bakom musiken står basisten Anne Marte Eggen. Med sig har hon Linda Bergström på sång, Fanny Gunnarsson på piano och Filip Bensefelt på trummor. Tillsammans är de We Float.
I april 2015 gav Malmöbandet ut sitt debutalbum Silence som har fått många goda recensioner i både Sverige och utomlands. “Jag har ingen favoritlåt, men har istället fått ett nytt favoritalbum” - Niclas Forsgren i Lira Musikmagasin

Linda Bergström - Vokal och microkorg
Fanny Gunnarsson - Piano/rhodes
Anne Marte Eggen - Elbas och komposition
Filip Bensefelt - Trummor

 

30/3 JAM - Helen Salim

Sångerskan Helen Salim har satt ihop ett band med krispiga musiker. De kommer att bjuda på guldkorn från förr med fräscha och spänstiga improvisationer.

Helen Salim - sång
Karl Wallmyr - trumpet
Mattias Olofsson - gitarr
Gabriel Dahl - bas
Jonas Bäckman - trummor


6/4 Emma Josefsson Band

När Emma skriver musik kombinerar hon kärleken för 50- och 60-talsjazz med inspiration från flera av dagens stora jazzmusiker. Tillsammans med bandmedlemmarna blir idéerna till verklighet, där sväng och samspel står i fokus. Bandet kommer bjuda på mestadels egenkomponerat material, med undantag för några av de allra bästa låtarna från ”the american songbook”.

Emma Josefsson - saxofon och klarinett
Alf Carlsson - elgitarr
Hannes Sigfridsson - trummor
Eirik Lund - kontrabas


13/4 Larsson/Stackenäs/Lund/Agnas

Musikerna Larsson/Stackenäs/Lund/Agnas möts i form av en kvartett som med nyskrivet material låter musiken plockas isär, ta oväntade vändningar, glida ut i tomma intet.

David Stackenäs - gitarr
Elin Larsson - saxofon
Mauritz Agnas - kontrabas
Anna Lund - trummor


20/4 Trilobit

Trilobit består av Stina Hellberg Agback på harpa, Simon Svärd på gitarr/pedalsteel, och Karl Jansson på trummor. Gruppen har ett unikt sound som pendlar mellan filmiskt storslaget och motsträvigt egensinnigt. Lennart Götesson skrev om den självbetitlade skivan "Trilobit": Det här är jazz som vi aldrig hört förut!

Trilobit har efter två hyllade plattor inlett ett samarbete med den legendariske elviolinisten Jonas Lindgren, tidigare medlem i Fläskkvartetten. På Hellsten spelar gruppen nya låtar och några välkända Trilobit-klassiker.

Jonas Lindgren - elfiol
Stina Hellberg Agback - harpa
Simon Svärd - gitarr/pedalsteel
Karl Jansson - trummor


Hemsida: www.tri-lo-bit.se


27/4 JAM - Trio Inkognito


4/5 Daniel och Dundret


11/5 Cajsa Zerhouni


18/5 Vidya-Liselotte Sundberg


25/5 JAM - A:gri


1/6 Sasha Marko TraditionLuntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601