Boka rum

 

Jazz på Hellsten vår 2017

 
27/4 JAM - Trio Inkognito

Med gemensam utgångspunkt i den genre som kan upplevas som förhistorisk, är de det levande beviset på att dinosaurierna faktiskt har existerat.

Vad som startade med en vision om kompositioner med en friare blandening mellan arrangerade delar och inmprovisation, utvecklades snabbt till en trio med lekfullt uttryck och stark känsla för melodi och dynamik. Trots att du kan höra influenser från stora jazztraditionen, vet du aldrig vad som väntar dig när dessa kreativa improvisatörer möts.

Julia Wiklund - Tenorsaxofon
Gabriel Pyk Waite - Kontrabas
Arvid Ingvarsson - Trummor

Inträde (betalning kontant):
Vuxen - 60 kr
Pensionär/Student - 40 kr


4/5 - Daniel och Dundret

Daniel Gahrton - saxofon
Milton Öhrström - piano
Jonas Nilsson - bas
Cornelia Nilsson - trummor

Daniel Gahrton är saxofonist och låtskrivare och bjuder tillsammans med sitt band Daniel och Dundret på en konsert i vårens tecken på Hellsten. 

Daniels låtskriveri är originellt, melodiskt sångbart men samtidigt komplext. I låtarna finns ett orginellt rytmiskt flow, ett än böljande, än ryckigt organiskt sväng som fascinerar. Musiken har rötter i Ornette Colemans frijazz, den svenska kontemporära jazz- och improvisationsscenen idag, samt stora mått inspiration från olika grenar av konstmusik.

Kvartetten håller just nu på med musik med tema träd, och spelar många låtar som försöka fånga olika träds karaktärer. Kvartetten representerade i höstas Sverige och Svensk Jazz i “Young Nordic Jazz Comets”, och åker på nordisk turné 2017. 

Inträde (betalning kontant):
Vuxen - 60 kr
Pensionär/Student - 40 kr

 

11/5 - Cajsa Zerhouni

Cajsa Zerhouni har ett starkt personligt uttryck och en klang och frasering som känns förankrade i jazztraditionen. Hennes röst förenar det känsliga med det rytmiskt pulserande.

Kvartetten med Carl Orrje, Björn Lundén och Rasmus Svensson-Blixt spelar standards i egna arrangemang med fokus på det lyriska.

Cajsa Zerhouni – sång
Carl Orrje – piano
Björn Lundén – bas
Rasmus Svensson-Blixt – trummor 

Inträde (betalning kontant):
Vuxen - 60 kr
Pensionär/Student - 40 kr


18/5 Vidya-Liselotte Sundberg


25/5 JAM - A:gri


1/6 Sasha Marko TraditionLuntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601