Boka rum

 Program hösten 2016 

13/10 Stockholm Jazz Festival ­- Sov gott

Mona Krogstad - tenorsaxofon
Johan Hansson Liljeberg - piano
Gabriel Dahl - kontrabas
Emma Lönnestål - trummor

Sov gott är en godnattsaga när fyra musiker tillsammans tar dig med till fantasiernas och mardrömmarnas rike. De tar avstamp i nordisk nutida improvisationsmusik samt västerländsk konstmusik från förra sekelskiftet. Ett dynamiskt äventyr där skira melodier möter våldsamma improvisationer. Sov gott eller ligg sömnlös.

http://hellsten.sehttps://soundcloud.com/sovgott/


14/10 Stockholm Jazz Festival­ - Lisa Grotherus

Lisa Grotherus – klarinett/basklarinett
Oskar Schönning – kontrabas
Lisa Långbacka – accordeon
Konrad Agnas – trummor

Välkommen till Lisa Grotherus ljudvärld där basklarinettens djupa röst ackompanjeras av klanger från accordeon. Det är lekfull modern jazz med inslag av folktoner och avskalad pop. Lisa Grotherus har tidigare skrivit musik för film och teater och hennes musik tar plats i flera genrer. Den gemensamma nämnaren är improvisation och hennes känsla för starka melodier. På Stockholm jazzfestival får vi höra Lisa Grotherus i en ny konstellation tillsammans med tre färgstarka musiker.

15/10 Stockholm Jazz Festival - Ellen Andersson Quartet

Ellen Andersson - Sång
Anton Forsberg - Gitarr
Hannes Jonsson - Kontrabas
Sebastian Brydniak - Trummor ​

ELLEN ANDERSSON QUARTET är en ny grupp som redan har hyllats av recensenterna för sina livespelningar i Sverige och i början av hösten släpper de sitt debutalbum ”I’ll Be Seeing You” på Prophone/Naxos - en skiva som inte kommer att gå någon spårlöst förbi. På skivan, som är inspelad i Köpenhamn, gästar trumpetaren Peter Asplund och saxofonisten Oilly Wallace.
Ellen Andersson Quartet är en grupp med relativt vanlig jazzsättning: sång, gitarr, kontrabas och trummor, och gör standardlåtar i egna arrangemang. Musiken har en stor berättelsemässig och emotionell spännvidd, där lekfullhet möter stort allvar. Vokalisten Ellen Andersson är en av de mest unika jazzvokalisterna i Sverige just nu, och hon är förutom melodibärare och textförmedlare också en mycket fin improvisatör.

Ellen Andersson Quartet vill hitta en medelväg där tradition möter nutid men utan att förlora integritet och personlighet. Gruppen vill också utmana det sätt på vilket många vokalister i jazzsammanhang brukar förhålla sig till och delta i musiken, och lägger stor vikt vid att vara fyra musiker på lika villkor. 

http://www.ellenandersson.com  ​ 

20/10 Lovisa Jennervall Quartet

Lovisa Jennervall - sång
Hampus Andersson - piano
Alfred Ringstad - kontrabas
Julia Schabbauer - trummor

Lovisa Jennervall upptäckte jazzen för första gången i sin barndomsstad Härnösand och fortsatte sen på den banan även efter flytten till Göteborg. Efter några års folkhögskolestudier valde hon att åka till New York för att under en längre tid studera, jamma och gå på inspirerande konserter. Med dessa erfarenheter i bagaget kommer hon nu till Hotel Hellsten, där hon tillsammans med sin kvartett vill sprida kärleken till jazzen, dels genom välkända toner ur the American Songbook, men också med alldeles färska original. De fyra musikerna bidrar på olika sätt till den helhet som växlar mellan innerligt och lättsamt, vemodigt och hoppfullt, lek och allvar.

27/10 JAM ­ A:gri

Vilma Ogenblad - Sång
Marcus Wärnheim - Altsax
Ima Baeza Bilgin - Piano
Joel Henryson - Bas
Magnus Jonason - Trummor

A:gri är en kvintett unga musiker med en vurm för improvisationsmusik som tar avstamp i den klassiska jazztraditionen men som inte är rädd för att inspireras och influeras av en rad andra genrer såsom pop, elektronika och varför inte punk. Tonvikten läggs på en skön musikupplevelse och egna kompositioner möter en och annan tolkningar eller cover.

facebook.com/agri.band.music

3/11 Himalaya

10/11 Sanna Ruohoniemi

17/11 Britta Virves Trio

24/11 JAM ­ Sara Karkkonen med band

1/12 Norling/Stenman/​Fabricius/Jullander

8/12 FW5

15/12 Xmas Jam med Max Stark Xmas All StarsLuntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601