Boka rum

 

Jazz på Hellsten vår 2017


16/2 Amanda Ekberg Quartet

Amanda Ekberg Quartet är en Örebro-baserad grupp bestående av Amanda Ekberg på sång, Joel Lindblom på trombon, Antoni Yammin på kontrabas och Fredrik Wik på trumset. Kvartetten bildades i slutet av 2015, och har det senaste året spelat och turnerat på olika scener runt om i Sverige.

Under det här året har kvartetten främst jobbat med ett projekt utifrån Karin Boye och Monica Zetterlund. Egenskrivna kompositioner med Karins dikter har där fått möta Monicas välkända repertoar, men med ett eget sound, som ofta står lika nära pop som jazz. Kompositionerna blandar intrikata arrangemang med mycket sväng och melodier som fastnar i minnet.

Gruppens lite ovanliga sättning med sång, trombon, kontrabas och trumset skapar många nya möjligheter för musikerna, och luckrar upp de vanliga rollerna i en jazzkvartett. Frånvaron av ett ackordinstrument gör samspelet mellan trombon och kontrabas till en central del av musiken, och lämnar även utrymme åt texten att ta stor plats.

Amanda Ekberg – Sång
Joel Lindblom – Trombon
Fredrik Wik – Trumset
Antoni Yammin - Kontrabas


23/2 JAM - Malmén/Krepper/Christensen/Norman

Ingrid Malmén är en ung jazz- och improvisationssångerska från Stockholm. Ingrid studerar just nu på Kungl. Musikhögskolan och har under de senaste året gjort sig ett namn på den svenska jazzscenen genom olika projekt såsom Nobel Creations, FRIM-orkestern samt hennes egna band Ingo som har hyllats av bl.a Orkesterjournalen. Bandet hade sin debutspelning på Hellsten för ett år sedan, men ikväll spelar hon med en helt annan spännande konstellation bestående av danska och svenska musiker;

Ingrid Malmén - Sång
Leo Krepper - Gitarr
Adrian Christensen - Bas
Emil Norman Kristiansen - Trummor

2/3 Ebba Lorentzi


9/3 Oskar Schönning


16/3 Anna Lindahl


23/3 We Float


30/3 JAM


6/4 Emma Josefsson Band


13/4 Larsson/Stackenäs/Lund/Agnas


20/4 Trilobit


27/4 JAM - Trio Inkognito


4/5 Daniel och Dundret


11/5 Cajsa Zerhouni


18/5 Vidya-Liselotte Sundberg


25/5 JAM - A:gri


1/6 Sasha Marko TraditionLuntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601