Boka rum

Vårsäsongen på Jazz på Hellsten

   

 

7/6 Nyberg/Svensson/Lundén/Voegler

Välkommen till säsongens sista Jazz på Hellsten, torsdag den 7e juni, då har vi den stora äran att presentera Svensson/Nyberg/Lundén/Voegler!

Konserten börjar kl 20:00 och spelas i två set, men som vanligt öppnar vi dörrarna redan kl 17:00 för den som vill njuta av en bit mat och/eller en god dryck innan.

Daniel Svensson och Pål Nyberg, två av Stockholms finaste jazzgitarrister ur den yngre generationen. Nybergs senaste album ”Live at A-trane, Beriln” med den amerikanska saxofonisten Jimmy Halperin blev med 4 stjärnor i DownBeat Magazine listad som ett av de bästa albumen 2017. Han blev också nyligen omnämnd i LondonJazz News som ”one of the continents strongest standard bearers of the straight ahead jazz guitar sound”.
Daniel Svensson har genom samarbeten med bl.a. Jan Allan och Klas Toresson gjort sig känd som en fantastiskt lyhörd och melodisk gitarrist. Med sig till Hellsten den 7/6 har dom med sig ett namnkunnigt och minst sagt svängigt komp i basisten Björn Lundén och trummisen Sebastian Voegler.
Välkomna till en kväll dedikerad åt svängigt, melodiskt och lyhört samspel emellan några av Stockholms finaste jazzmusiker!

Line up:
Daniel Svensson -git
Pål Nyberg -git
Björn Lundén -bas
Sebastian Voegler -tr

 

Trevlig sommar och välkomna till vår härliga uteservering The Patio på Rex Hotel under juni, juli och augusti!


Jazz på Hellsten är tillbaka i September, håll utkik efter höstens program!Luntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601