Om Hotel Hellsten – Hotel Hellsten – sv
Luntmakargatan 68, Stockholm | hotel@hellsten.se | tel: +46 (0) 86618600

SV

Our hotels

VÄLKOMMEN TILL HELLSTEN

Ett annorlunda hotell mitt i stan. Nära till allt. Här finns tysta och spännande rum och intressanta gäster från alla delar av världen. Vi som jobbar här vill medverka till att din vistelse i Stockholm blir upplevelserik och effektiv.

Med Hotel Hellsten vill vi skapa en kosmopolitisk hotellatmosfär som tar tillvara gästernas intresse på ett personligt sätt. Vi vill skapa en fysisk omgivning som är annorlunda och mjuk med starka och harmoniska färger, och som är en upplevelse med spännande inredning med föremål och möbler, antika och nya, från Europa, Asien, Mellanöstern och Afrika.

Vi vill att hotellet skall erbjuda en omgivning som strålar av harmoni och positiv atmosfär. Därför är det centralt för alla som arbetar på Hotel Hellsten att ha gästen och dess behov i fokus.

Vår vision är att Hotel Hellsten skall vara en mötesplats för resande från många olika konstnärliga inriktningar, och även ett hem där stressade affärsmän kan jobba effektivt alltmedan de njuter av en avslappnad och inspirerande omgivning.

Lobbyn är hotellets knutpunkt där du kan möta andra gäster. Ägaren arbetade under flera år som etnograf och reste mycket i Afrika och Asien vilket syns i inredningen. Runt det indiska bordet kan man sitta med sin laptop och surfa via vårt trådlösa nätverk och dricka en espresso från vår trevliga espressomaskin. I lobbyn finns också två stationära gästdatorer. Vi bjuder självklart våra gäster på nyttjande av internet och espressomaskin.

Hotel Hellsten är beläget i ett hus från 1898 på Luntmakargatan som ligger parallellt med Sveavägen, Stockholms enda boulevardgata. Hotellet ligger endast hundrafemtio meter från Rådmansgatans tunnelbana. Detta är mitt i hjärtat av Stockholm med promenadavstånd till allt i Stockholm city och Gamla Stan. Luntmakargatan är en lugn gata vilket gör platsen idealisk för ett hotell.

Hotel Hellsten har en bar med ombonad och varm stämning, smakfullt fylld av artefakter, en inglasad frukostmatsal och ett flertal konferens- och mötesrum. Bastu finns i ett par rum och en gemensam bastu i relaxavdelningen som kan bokas i receptionen. Ett gym med ett par löpband, en cross bar och ett antal andra maskiner skvallrar om det klassiska gym som en gång befolkade hela huset.

Mat är viktigt i Stockholm. Det finns bra restauranger överallt. Över femtio restauranger finns i de närmaste tio kvarteren. Många olika länders kök finns representerade här, förutom svenska finns engelska, franska, italienska, kubanska, iranska, libanesiska samt åtta olika asiatiska kök på själva Luntmakargatan.

Som stamgäst på Hotel Hellsten erbjuder vi dig att gå med i vårt stamgästprogram. Då får du möjlighet att få bonus på dina hotellövernattningar! För mer info, fråga gärna våra receptionister vid nästa incheckning.

Historia

Huset har sin egen historia. Det byggdes 1898 och har under åren inhyst blandade verksamheter; häststall, bokbinderi, tryckeri, pälsmakeri, lönnbordell, ett stort gym, skivbolag och reklamföretag. Sedan 2004 ett av Stockholms mest spännande hotell. Det är en historia för sig hur Hotel Hellsten kom till.

Grundarens farfarsfarfar, Carl Fredrik Hellsten hade, vid sidan av sitt arbete som bergsman, en gästgivaregård med tillhörande pensionat i Ljusnarsberg i Bergslagen. Denna hade han ärvt av sin far.

År 1871, vid tiden efter den stora hungersnöden i Sverige, beslutade han sig för att lämna denna rörelse och flytta till Stockholm. Han sökte en säkrare utkomst och en möjlighet för sönerna att studera. Hans första tanke var att starta ett litet hotell i Stockholm, men verkligheten ville annorlunda. Familjen bodde i Adolf Fredriks församling, på Kammakargatan. Carl Fredriks son Johan, som sedermera blev bokförläggare, kom att ha sitt hem just på Luntmakargatan, den gata där Hotel Hellsten idag är belägen.

År 2004, 130 år senare, öppnar Hotel Hellsten sina dörrar för att fullfölja en familjetradition.

År 2019 tog nästa generation över och familjetraditionen fullföljdes.

Earth bar

  HELLSTEN EARTH BAR Välkommen till Hellsten Earth Bar, en naturlig samlingspunkt. En lite undangömd bar med personlig service och ombonad stämning. Ägaren arbetade under…

Läs mer

JAZZ PÅ HELLSTEN

JAZZ PÅ HELLSTEN Varje torsdag kl. 20.00 får unga okända musiker dela scen med välkända namn på en av Stockholms mest intima jazzscener. Jazz kan…

Läs mer

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM

SE OCH GÖRA Vi kommer inte att skriva en hel Stockholmsguide, helt enkelt för att du redan kan hitta många. Istället kommer vi att ge…

Läs mer