Boka rum

 

Välkomna till Jazz på Hellsten!

 

Jazz på Hellsten varje torsdag kl. 20:00 (kom tidigt för att garantera sittplats - baren öppnar 17:00!)

Alltid fri entré - banden spelar "på bricka" så ta med kontanter för att lämna ert bidrag!

Jam på Hellsten är andra torsdagen i månaden, då är alla välkomna att jamma fritt med oss kl. 19:00.


Vi ses på Hellsten Earth bar - Stockholms mest intima jazzscen!


Program vår 2017

 

19/1 Linnea Lundgren

Linnéa Lundgren, vokalist och klarinettist från Stockholm, kan minst sagt beskrivas som en mångsidig artist. Med ett omättligt intresse för musik och bakgrund i klassisk kör/orkester har hon studerat på flertal musikskolor i Sverige. 2012 fick hon stipendium till det prestigefyllda Berklee College of Music där hon studerade jazz, improvisation, komposition och dirigering. Det fick henne att utveckla sitt musicerande inom flertal genrer och samarbeta med musiker från all världens hörn. Efter examen flyttade hon till New York, där hon jobbat med kollaborationen Karmacloud, Svenska artisten HanaOceans, och New Yorks unga jazzelit.

 

Från sitt resande har Linnéa fått med sig
element både från jazz, pop och folk i sin musik. I låtskrivandet ligger fokus
på melodi och berättande, med teman som tar upp osäkerhet, ego och vardagsfilosofi.

 

Linnéa Lundgren - sång och klarinett
Kim Sundell - gitarr
Jonas Grumstedt - bas
Sofia Andersson - saxofon​

 

26/1 JAM

 

2/2 Natalie Migdal

Sångerskan, violinisten och kompositören Natalie Migdal gjorde en tvärvändning efter att ha påbörjat masterutbildningen på Edsbergs slott på violin och flyttade ut till Skurup för att plugga jazzsång och improvisation. Hennes kompositioner präglas av denna något säregna musikaliska resa där det enkla minimalistiska möter det svällande stora.

Natalies band Mirei släppte det efterlängtade debutalbumet ”Small parts” i mars och skivan har spelats bland annat spelats på Klingan i P2 och fått en fantastiskt fin recension av Dan Backman. Natalie driver även stråkkollektivet Migdal Strings tillsammans med sin bror Daniel och har medverkat på ett flertal skivor med bland annat Amanda Bergman, Miike Snow och Fibes, Oh fibes.

Natalie - sång och violin

Lucas Brar - gitarr
Marcus Ardai - elgitarr
Fanny Marechal - viola
Daniel Migdal - violin
Filip Ekestubbe - piano

 

9/2 Dubbelduo

Dubbelduon Sisters of Invention & Agan / Broström är ett möte mellan två spännande duos likväl fyra dynamiska musiker. Med stöd från Musikverket kunde konstellationes bestående av de fyra musikerna: Malin Almgren, Karolina Almgren, Håkan Broström och Mai Agan, formas våren 2016.

Målet har varit att istället för att arbeta som en vanlig jazzkvartett införa begreppet Dubbelduo, musiken ska vara två ljudande poler som spelar med och mot varandra, förstärker varandras toppar och skapar kontraster. Under hösten 2016 har ny musik komponerats av alla fyra medlemmar samt repats in och ett unikt grupp-sound har uppstått.

Bakom gruppnamnet finns fyra starka och egna musiker. Malin Almgren är en mångsidig musiker baserad i Göteborg. Hon tar sig an diverse olika genres men har alltid förmågan att låta som sig själv. Hon lägger stor vikt vid sväng och dynamik, både som trummis och kompositör. Karolina Almgren är saxofonist, sångerska och basist. Hon bor i Malmö men är även aktiv i Göteborg. Hon driver många musikaliska projekt där hon rör sig mellan olika genrer och instrument alltid med en stor personlig prägel och självklarhet. Tillsammans förenas systrarna i projektet Sisters of Invention, en uppfinningsrik ochnyskapande duo med många utmärkelser och häftiga samarbeten i bagaget.

Håkan Broström är ett av Sveriges toppnamn inom jazzen. Via Norrbotten Big Band, Svenska Radio Jazz Orchestra och bandet Sixtus har han spelat med en mängd legender. Han leder själv det Stockholmsbaserade storbandet New Places Orchestra. Mai Agan är en basist med rötter i Estland. Hon turnerar i Sverige såväl som i Europa med världsartister samt med sin egen grupp Mai Group som nyligen släppte skivan: You. Agan / Broström är en relativt ny duo som spelar kompositioner skrivna av Håkan Broström och Mai Agan. I deras musik möts två genrer, två generationer och två nationer, men tillsammans låter de som en. Vackra melodier, äventyrliga harmonier, groovy basgångar och Broströms världsklassiga spel.

 

Malin Almgren – trumset, samplingspad & komposition
Karolina Almgren – sopran-, tenorsaxofon, sång & komposition
Mai Agan – elbas & komposition
Håkan Broström – sopran-, altsaxofon & komposition


16/2 Amanda Ekberg Quartet

 

23/2 JAM

 

2/3 Ebba Lorentzi

 

9/3 Oskar Schönning

 

16/3 Anna Lindahl

 

23/3 We Float

 

30/3 JAM

 

6/4 Emma Josefsson Band

 

13/4 Larsson/Stackenäs/Lund/Agnas

 

20/4 Trilobit

 

27/4 JAM

 

4/5 Daniel och Dundret

 

11/5 Cajsa Zerhouni

 

18/5 Vidya-Liselotte Sundberg

 

25/5 JAM

 

1/6 Sasha Marko TraditionLuntmakargatan 68, Stockholm, hotel@hellsten.se, tel: +4686618600  fax: +4686618601